Konkurs kulinarny dla kreatywnych i oszczędnych  Konkurs kulinarny dla kreatywnych i oszczędnych

Dnia 6 grudnia 2017 roku w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Rumi odbyła się pierwsza powiatowa edycja konkursu „Danie za dychę”. Konkurs adresowany jest do uczniów klas o profilu gastronomicznym i ma na celu rozwijanie umiejętności kucharskich oraz kształtowanie innowacyjnego i kreatywnego podejścia do gotowania.

Gości powitała dyrektor szkoły Halina Filińska. Uczniowie szkół z Wejherowa, Gdyni, Lęborka i Rumi mieli za zadanie przygotować zakąskę ze składników, których koszt nie przekracza 10 złotych. Wszyscy uczestnicy świetnie poradzili sobie z trudnym zadaniem. I miejsce otrzymał Fabian Budnik z ZSP nr 3 w Wejherowie, dwa równorzędne II miejsca otrzymali: Grzegorz Dominik z ZSHG w Gdyni oraz Kornel Nawrocki z ZSP nr 3 w Wejherowie a III miejsce zajęła Aleksandra Naczk z ZSP nr 2 w Rumi.

Etatowy członek Zarządu Powiatu Wejherowskiego Wojciech Rybakowski gratulował zwycięzcom oraz ich nauczycielom świetnych pomysłów i perfekcyjnego wykonania dań.

Wszyscy uczestnicy otrzymali nagrody ufundowane przez Starostwo Powiatowe w Wejherowie oraz sponsorów. Konkurs zorganizowały nauczycielki: Urszula Kordyńska, Małgorzata Więcek, Barbara Sanecka, Magdalena Blok- Krampa oraz Dorota Gaszta.

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *